Пророчествата на толтеките


Категория на документа: История


РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ"
Факултет: Бизнес и мениджмънт

Курсова работа
По дисциплината: История на Релегиозните учения
На тема: Пророчествата на Толтеките

Студент:
Теодор Данаилов Ненов
фак. No 115 232
група: 61Б

Изготвил........................ Проверил....................

/Т. Ненов/ /З.ЗДРАВКОВА/

РУСЕ

2011г.
Дон Мигел Руис базира своето учение на основната толтекска представа, че всичко, което съществува, е едно цяло. Светът е всичко, което възприемаме, и всичко, което не можем да възприемем. Съществува единствено това живо цяло. Всичко друго, включително човечеството, е рожба на това велико и удивително живо цяло.

Според съвременната наука всичко на този свят е енергия. Светлината е енергия, а в основата си всичко е светлина. В толтекската традиция информацията, съдържаща се в светлината, се нарича безмълвното познание и всички ние сме носители на светлината. Първоизточникът на цялата информация е в центъра на вселената. В нашата част от вселената източникът е в центъра на Млечния път, нашата галактика. А тук на Земята източникът на светлината е Слънцето.

ЧЕТИРИТЕ ПРОРОЧЕСТВА

Според толтекския календар - който е и календар на маите и ацтеките - преди сегашното Слънце е имало пет други. Пророчествата са предупредили за огромно земетресение в най-големия град на Мексико Теночтитлан. През 1986 година това земетресение удари Мексико Сити, днешния Теночтитлан. Древните толтеки са предсказали, че след земетресението ще има петгодишен период на почивка, след което ще се роди новото Слънце. На 11 януари 1992 година новото Слънце дойде и предизвика голяма промяна във всички хора.

ПЪРВО ПРОРОЧЕСТВО

Раждане на Шестото Слънце

Раждането на Шестото Слънце предизвика еволюция на човечеството. Нашият ум се променя. Осъзнаваме, че сънуваме и че ние определяме своя сън. Инстинктивно отхвърляме едно качество на светлината и приемаме друго. Правейки това, ние променяме връзката си със Слънцето. Няма нужда да полагаме усилия, за да се случи - то вече се случва. Всички изменения водят началото си от Слънцето, защото то притежава върховен разум. Това е признато от хората по целия свят. Древните египтяни са боготворели Ра, бога на Слънцето. В Теотихуакан също са знаели, че Слънцето управлява Земята. Съзнавали са, че на определени интервали животът на тази планета се променя, когато Слънцето се променя.

Шестото Слънце има различно качество на светлината и трансформира съня на планетата. То променя и човешкия ум, като го кара да осъзнае себе си като светлина, свързана със Слънцето.Индивидите ще ускорят собствената си еволюция, ако просто се отворят за новата светлина, позволят ли на светлината да потече свободно в тях и станат тези, които наистина са.

ВТОРО ПРОРОЧЕСТВО

Бог се събужда

Пророците са казали, че когато настъпи Шестото Слънце, Бог ще се събуди. Това означава, че ние сме Бог, който сънува, че не е Бог. Денят, в който сънуващият се пробуди и стане Бог, е равен на възкресение. Но първо трябва да осъзнаем, че спим. Тогава ще можем да се събудим.

Въпреки че ще минат поне двеста години, преди този процес на събуждане да завър-ши, след 1992 година той се е ускорил и мнозина почувствали въздействието в живота си. Това е поколението, което поставя началото на пробуждането.

Тяхната задача е все повече да се наслаждават на живота и да изразяват онова, което е в тях, за да създадат новото човечество.Ако в нас има омраза, тази омраза споделяме с другите. Ако сме изпълнени с тъга, споделяме тъгата. Можем да споделим с другите щастието само когато сме щастливи. Не можем да споделим любовта си, ако първо не обикнем себе си.

Ние не разбираме защо страдаме. Не осъзнаваме, че имаме избор, но ние имаме избор. Отговорността за стария сън не е изцяло наша, тъй като той е бил тук, когато сме се родили. Въпреки кошмарния сън ние се опитваме да направим този свят по-добро място за нашите деца. Сънят на планетата се е развил в хода на вековете, така че той се променя и сега, като посоката е към нещо по-добро.

Събуди се

Все още обаче сънят е кошмарен, все още е ад.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Пророчествата на толтеките 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.