Пророчествата на толтеките


Категория на документа: История


Задачата ни в този живот е да се избавим от стария сън. Не можем да си позволим да чакаме новия сън да се развие в безстрашие. Трябва сами да се погрижим, като действаме.

Сънят на планетата няма да се промени без съпротива, както и ние не можем да променим собствения си сън, без да изпитаме съпротива. Началото на новия сън е вече тук и набира скорост, но старият сън упорито се държи за вината, гнева, съдията и жертвата. Човешкият модел на духовно израстване е като вътрешна война, в която се сблъскваме със себе си. Ние сме своят най-суров съдник.

Всеки от нас ще изживее криза на предаването, но после способността ни да обичаме ще се засили. Тази промяна се случва както в индивида, така и в цялото човечество.

Трябва да очакваме продължителни изкушения. Други хора ще се опитват да ни върнат в стария сън, като манипулират емоциите ни. Исус ни е показал как да се противопоставяме на изкушението с любов - без да се опитваме да спрем чувството на гняв, просто му позволяваме да премине.

Всички пророчески книги описват съпротивата на Съня на планетата в периода на промяната. Предсказаните ужаси се отнасят за мъчителните тревоги, които страхът от промяната поражда. През последните петдесет години човешкият род правеше опити да се самоунищожи от страх, но не успя. Светът на хората беше в хаос, но старият сън е вече разрушен и съпротивата отслабва.

В "Откровение" Йоан говори за Седемте печата. По негово време писмата са били запечатвани с восък. Има символика в това, че печатът трябва да бъде счупен, за да се прочете информацията, съдържаща се вътре. Всеки печат, счупен в книгата на "Откровение", засилва нашата осъзнатост за измененията, които настъпват на Земята посредством светлината от Слънцето. Но няма причина да се боим от промените.

Дори ако тялото ни умре в предсказано бедствие, нямаме причина да се страхуваме. Тялото ни така или иначе ще умре. Смъртта не е нищо друго, освен трансформация. Не слушай пророците на страха. Не позволявай те да те управляват. Старият сън на планетата ще се опита да съхрани себе си, като поражда страх.

ТРЕТО ПРОРОЧЕСТВО

Интуицията направлява живота ни

Частите, които формират цикъла на сънуване на човечеството, са три. В първата част, вре-мето на най-големия мрак, разсъдъкът контролира съня. Във втория стадий се смесват разсъдък и интуиция. Това води до бърз период на растеж и трансформация. В последния стадий се извършва разрушение на стария сън, за да се изгради нов. Днес сме почти към края на онази част от цикъла, в която има смесване на разсъдък и интуиция

Следващите двеста години ще са време на растеж, когато трансформацията ще се извършва все по-бързо и по-бързо. След това ще настъпи период на мир, който ще продължи поне три-четири хиляди години, преди да започне нов цикъл.

Интуицията ще ръководи следващия период. Интуиция значи да се уповаваш. Да знаеш, без да мислиш, без да се съмняваш. Ето къде се намираме в цикъла. Разсъдъкът, който управлява фалшивия сън, се е трансформирал в интуиция у онези, които вече са се променили.

Мислим си, че сме най-разумния биологичен вид на Земята, но сме съвсем малка част от вселенския разум. Идеите, които възприемаме като свои, съществуват още преди да ги осъзнаем и да си мислим, че ние сме ги "измислили". С напредването си в еволюцията ще улавяме интуитивно идеите директно оттам, където са складирани в природата.

Когато осъзнаем, че сме директно свързани със Слънцето, можем да предложим ново поведение на друг от органите на Земята. Това е начинът,
по който шаманите контролират дъжда.

Разсъдък

Те не правят това с разсъдък, а с интуиция. Шаманите не могат да установят връзка посредством разсъдъка, защото разсъдъкът винаги намира причина да не вярва в себе си. Интуицията ни свързва с нашия личен лъч светлина. Ето защо молитвата е толкова въздействаща, когато очакваме отговор. Обикновено отговорът на молитвите ни не е онова, което очаква разсъдъкът.

Когато установим връзка и бъдем свидетели по начина, по който правят това шаманите, не нашата личност предизвиква промените, а Слънцето. За Слънцето всичко е възможно.

Същото важи за всеки от нас. Не е нужно да очакваме какво ще се случи. Не е нужно да караме нещо да се случи. Ние отправяме искане, а после ставаме свидетели. Със своя по висш разум Слънцето ще даде отговора. Как можем да се съмняваме в личната си съдба? Вече няма място за съмнения.

Знанията са ограничение, препятствие към свободата. Знанията са само описание на съня, а това, което сънуваме, не е истинско. Така че знанията също не са истински. Въпреки това знанията изглеждат ценни, защото ги използваме, за да общуваме и да обменяме идеи и емоции. Проблемът е, че ако сложим всички знания, които сме натрупали, в своя личен компютър и базираме действията си на тях, самите знания ще попречат да отидем отвъд ограниченията им. Знанията се опитват да убедят разсъдъка, че отиването отвъд е невъзможно. Трябва да прекосим реката на знанията, за да постигнем интуицията.

Натрупаните знания ни държат настрана от интуицията. Интуицията ни води към истината. Истината е жива.

В трансформацията, която предстои, определящо значение ще има онова, което е създадено в ума. В далечното бъдеще тези, които сега наричаме хора, ще живеят в друга част на вселената. Онези, които останат тук, ще имат нов вид енергия. Не мисля, че хората от това далечно време ще имат тела като нашите. Вярвам, че те ще живеят в океаните. Днес има два биологични вида, живеещи в океана, които започват да сънуват като хора. Важността на пророчествата за нас е, че ние вече се трансформираме. Вече живеем нов сън. Ставаме нови същества, нови хора.

.

ЧЕТВЪРТО ПРОРОЧЕСТВО

Любовта създава рая на Земята

Любовта поражда най-голямата трансформация в света на хората. В продължение на хиляди години хората са потискали любовта. Забравили сме какво значи любов.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Пророчествата на толтеките 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.